08.12.2017

ЯК ВИБРАТИ СКАМУ ДЛЯ ЖИМУ

Спортивна гімнастична лава – базовий снаряд для будь-якого тренажерного залу. Вона дозволяє виконувати вправи на розтяжку та розвиток різних груп м'язів. Також її використовують для різних спортивних ігор.ЯК ВИБРАТИ СКАМУ ДЛЯ ЖИМУ - фото

Лави для преса є найпопулярнішим видом у цій категорії спортивних силових тренажерів. В асортименті магазинів багато різноманітних лав, на яких можна працювати з м'язами преса. Основні характеристики цього тренажера є міцна рама зі сталі, спинка із щільного міцного матеріалу, кут нахилу лави, що змінюється, валики для ніг. Перевагою лави для преса є компактність і система складання, завдяки чому її легко зберігати в невеликих приміщеннях. Незважаючи на назву, вона дозволяє опрацьовувати інші м'язи тіла і не тільки прес. Також можна використовувати штанги, гантелі та олімпійські млинці для виконання вправ. Але при цьому слід не перевищувати максимально допустиму вагу для лави, яку вказує виробник.

Купуючи лаву для преса, необхідно уточнити з якого матеріалу вона виготовлена. Найкращий матеріал – це сталь. Вона робить виріб міцним та довговічним. Крім цього, необхідно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена спинка лави. Саме ця деталь швидко зношується і приходить у непридатність. Тому вибирайте якісні тренажери перевірених виробників.ЯК ВИБРАТИ СКАМУ ДЛЯ ЖИМУ - фото

Мабуть, найважливішою характеристикою лави преса є кут нахилу. Від кута залежить навантаження, що виникає під час виконання вправ. Якщо кут нахилу регулюється, то можна регулювати і навантаження під час тренувань. Процес регулювання має бути простим та зручним.

Для домашнього використання зазвичай радять набувати лаву з невеликими габаритами. Але, буде краще, якщо у виборі ви керуватиметеся комфортом. Тому ляжте на лаву та відчуйте наскільки вам зручно, при цьому голова не повинна звисати. Для дому фахівці рекомендують вибирати низькі лави для підвищення стійкості та можливості самострахування.

Купивши лаву для преса, напевно захочеться дізнатися які саме вправи можна виконувати на ній. Найпростіша вправа - це підйом тіла з положення лежачи. При виконанні цієї вправи необхідно закріпити ноги за спеціальними упорами, розташованими в одній частині лави. Під час підйому руки бажано тримати за головою. Таке становище дозволяє отримати максимальний ефект від тренування. Виконувати вправи необхідно невеликими серіями по кілька підходів, при цьому нахил робочої поверхні.

Друга вправа – це скручування. Для виконання слід встановити кут нахилу 30-40 градусів. Піднімати і повертати корпус необхідно з лежачого положення, щоб голова знаходилася внизу. Слідкуйте за положенням попереку: він не повинен відриватися від поверхні лави. Повороти ліворуч і праворуч необхідно постійно чергувати. І також цю вправу слід розбити на підходи, чергуючи її з іншими вправами.ЯК ВИБРАТИ СКАМУ ДЛЯ ЖИМУ - фото

Вправа на підйом ніг на лаві ефективно працює із положення лежачи при куті нахилу лави 45 градусів. Для зручності можна взятися за рукоятки та піднімати прямі ноги вгору.

Загальні поради для занять на лаві для преса описують схему виконання вправ. Для одного підходу рекомендується виконувати п'ятнадцять повторень вправи п'ять підходах. Якщо це для вас дуже багато – можна зменшити кількість повторень та підходів. Між підходами рекомендується відпочивати по дві-три хвилини, щоб відновити дихання. Тренуватися на лаві найкраще по три-чотири рази на тиждень. Перерва між тренуваннями необхідна для відпочинку та відновлення організму.

Спортивні стійки призначені для роботи зі штангою. Вправи із цим видом вільної ваги ідеально швидко формують хорошу фізичну форму. Вибираючи стоку для штанги, необхідно ознайомитися з її характеристиками та вибрати найбільш вдалий варіант.

Також до лав відносяться такі тренажери як стільці та парти. Наприклад, римський стілець дозволяє виконувати вправи на вазі для зміцнення м'язів спини та преса. А парта Скота працює з м'язами біцепса в положенні, сидячи з упором для рук. Парта дозволяє працювати з гантелями та штангами залежно від конкретної моделі.

Стійка для штанги дозволяє виконувати вправи жиму штанги та присідань зі штангою. Головним чином на стійці зберігається штанга на зручній для користувача висоті від підлоги. На ній легко встановлювати додаткову вагу на штангу. Починаючи вправу, необхідно просто зняти штангу зі стійки і почати займатися.

Також зустрічаються стійки для гантель, грифів та олімпійських млинців. Вони виконують роль зберігання вільних терезів між тренуваннями.

Ви вже ознайомилися з основними характеристиками та видами лав та стійок, та зможете самостійно підібрати оптимально правильний тренажер для ваших тренувань. Наш різноманітний асортимент може задовольнити запити будь-якого покупця.